lundi 15 décembre 2008

La nèu es a Milhau, lo Tòni es a Montpelhièr

E òc soi totjorn luènh de Milhau quand i a de nèu, vai cagat.

Divendres i aviá Julien de Milhau qu'es vengut a Montpelhièr, alara amb Simon e el en co de Simon, avèm begut una botelha de vin roge per cambiar, e de la bièrra amb una pizza per cadun, tot çò que cal per la santat pr'aquò sèm jove. Sèm anats en vila dins un bar per trobar companh de Julien, avèm passat lo moment de a serada a discutir amb Simon e un pauc amb una filha. Puèi sèm dintrats, al final avèm pas fach mai mas èra l'una de las melhoras serada aquesta annada. Passar la serada a beure, a discutir, a viure amb los amics, que de mai ?

Puèi quand los uèlhs an pas pogut mai daissar dobèrt, soi anat al lièch, los dos èran ja sul lo sol lièch, donc ai dormit sus lo sòl. Lo matin aviái un pauc mal a l'esquina, mas es normal.

Lo dissabte avèm pas fach mai, Julien es dintrat al país, nautres sèm anats dins lo centre de la vila, avèm marchat, begut 2 bièrras dins la carrièra, e parlat de tot e de res.

Soi daissat a Montpelhièr per anar a l'aniversari d'un de la classa, èra al ser al restaurant, sèm daissats 3 o 4 oras a manjar mas bon èra mejan.

Dimenge, èra lo cambiament d'apartament per Samuel, lo sol vertadièr amic de Montpelhièr, qu'es nomenat lo josieu, l'american o lo vegetarian. Amb Mihai qu'es nomenat lo romanés an començat a 9 oras del matin, soi anat amb eles solament a 5 oras del vèspre, mas avèm acabats a 1 ora del matin. E encara..

A 9 oras e mièja avèm acabats de cargar la veitura de Mihai, sèm anats dins Gard, a Nèrç, es a dire 2 oras e mièja de rotas pel trajècte. Urosament avèm una botelha de whisky per far la rota. A fach plaser lo kebab e la pizza d'una ora del matin ! Mas es pas possible d'èstre tan long per un apartament de 35 m². Lo matin a 8 oras del matin abans lo trabalh, soi passat per cargar qualques sacs de mai, mas l'apartament èra totjorn pas prèst alara qu'a pas dormit lo Samuel..

Aucun commentaire: