lundi 8 décembre 2008

Qual crea la violéncia ?

Divendres, après lo trabalh, après l'escòla soi en dimenjada, mas aqueste divendres coma cada jorn, soi passat al fuòc roge, a dos a la seguida a 80 km/h amb lo telefòn a l'aurelha. Mas aqueste còp i aviá los blaus, donc ai agut lo drech de pagar 90€ per un fuòc roge.

Ai fach pas res aquesta dimenjada, ai regardat a l'ostal, a Milhau, la seria eròis (Heroes), tota la sason 2 lo meteis jorn dins lo lièch, aquò's de la jornada. Puèi lo dimenge avèm manjat amb los mieus, lo paire, la maire mas sens ma sòrre e la tanta a la maire qu'es a l'ostal amb nautres. Avèm manjat de las galhetas d'anhèl, es bon mas es car, donc es solament 2 o 3 còps per annadas, puèi la mamà aviá fach de las aurelhetas.

Ièr soi dintrat a Montpelhièr, mens d'una ora e 10 minutas per faire la rota. Ai begut una botelha, puèi una autra, sens manjar, puèi lo diluns matin, aviái mal al cap. Soi anat al trabalh per 9 oras, a 8h58, sul parcatge del trabalh, ai vomit tota l'aiga qu'aviái begut lo matin, es a dire, un litre al mens. Pr'aquò m'en foti del mal de cap, es solament un mal fisica, e fa mens mal qu'una luxacion d'espatla, una lucacion fa ela tanben mens mal que l'amor.

Ara, ai donc 90€ en mens, e cossí un estudiant pòt faire per aver 90€ ? Pas d'un biais legal de segur. Ai la responsa, vau a sortit lo cotèl que demòra a l'ostal dempuèi un mes e faire aquesta causa.. ganhar ma vida coma un rabalaire*, coma un òme de los carrieras*.

*rebalaire e carrièras dins lo milhavés

Aucun commentaire: