mardi 7 octobre 2008

Anatz primièra setmana

Primièra setmana, dins la mieuna escòla a Montpelhièr. 40 oras de corses per setmana e 30 minutas en veitura cada matins... quin regal ! Pr'aquò es la darrièra annada aicí defòra del país. L'annada que ven tanben va a èsser luènh mas als Estats Units d'America ! Lo país grand !
Ja los corses son en anglés e en francés.. a l'informatica, soi benlèu lo sol a parlar la lenga nòstra.
Aquesta ser, ai crompat 3 litres de vin de Bordèu, ai ja 47 botelhas dins lo mieu garatge mas pagar 5 èuros per 3 litres es pas car. De mai per un còp es pas de vin de mèrda, "La croix d'austèran". Fa solament 2 jorns que soi a Montpelhièr e ja vòli anar al país, pensi que cal èsser roergàs per comprene aquò. roergàs o Milhavés ? Sèm 3 roergàs a Supinfo (la mieuna escòla), e sèm ja a costat, l'un de Rodés e l'autre de la mieuna vila de Milhau.
Aquel vin es fòrça ben ! Un pauc de vin, un pauc de musica, un pauc de musculacion.. soi ja amorós d'una filha polida qu'es a l'escòla. Devi èsser mens sentimental, cada còp qu'una filha polida me parla un pauc soi dins aqueste estat. De mai es una del país basc, aquel bel país..
Pus que 3 jorns abans de veire una novèla còp mon país, vòli ja èsser divendres.

1 commentaire:

Anonyme a dit…

Anèm quò dura mas un temps. Te veiras que l'i a daus costats tarribles a la vita d'estudient.